Egyenlő esélyű hozzáférés témájával foglalkozó kiadványok


Online események akadálymentesítése

Jegyzetünk röviden összefoglalja az online eseményekkel kapcsolatos eddigi tapasztalatainkat, javaslatainkat, hogy a különböző résztvevők számára – tekintettel az egyes fogyatékossági területekre – hogyan lehet biztosítani az egyenlő esélyű hozzáférést. Az online események számának növekedésével jogos igény a fogyatékos emberek részéről, hogy a lehető legnagyobb mértékben tudjanak ők is részt venni ezeken a programokon, ehhez kívánunk gyakorlati segítséget nyújtani.

kiadvanya

 

Szerző: MONTÁZS projekt szakmai vezetése – belső munkaanyag

Kiadás éve: 2021

Kiadó: Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Kiadvány letöltése


Komplex kisokos

A fogyatékos személyekkel történő sikeres kommunikációt támogató kiadványunk elsősorban a közszolgáltatás területén dolgozó szakemberek számára született és a mindennapokban kíván könnyen forgatható, jól használható segítséget nyújtani az egyenlő esélyű hozzáférés támogatásához. A cél az, hogy a közszolgáltatások elérhetővé és használhatóvá váljanak a fogyatékos emberek számára is. Ehhez ad a kiadvány információkat a különböző fogyatékossági csoportokról, a velük kapcsolatos helyes kifejezésekről, emellett jó gyakorlatokkal is segíti a kommunikációt és a közös munkát.

Kisokos_borito_NFSZK-page-001

 

Szerző: Farkasné Dr. Gönczi Rita, Szőke József
Kiadás éve: 2019
Kiadó: Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

Projekt: EFOP 1.9.2. – VEKOP-16-2016-00001 MONTÁZS projekt – A fogyatékos személyek számára nyújtott
szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése

Kiadvány letöltése


Tapasztalati szakértők a gyakorlatban

A kiadvány hiánypótló szerepet tölt be. A címben megjelenő tématerület hivatalos felnőttképzési programjának kialakítását, a résztvevőkkel folytatott közös alkotói folyamatot és a képzést követő munkát mutatja be rendhagyó, magazinokat idéző stílusban. Az olvasó betekintést nyer a képzés tesztelésébe és fejlesztésébe, megismeri a minősített képzés tematikáját és több gyakorlati feladatot. Emellett olvashat a tapasztalati szakértők motivációjáról, elköteleződéséről és az elért eredményekről.

Tapszak_borito_NFSZK-page-001

Szerző: Bernáth Borbála, Farkasné Dr. Gönczi Rita, Fülöp Tibor, Szabados Miklós, Szilágyi-Major Szilvia, Szemők Krisztina, Tantó András, Tóth Gábor

Kiadás éve: 2019

Kiadó: Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

Projekt: A kiadvány az EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú „MONTÁZS PROJEKT- A
fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások
hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” című kiemelt projekt keretében készült.

Kiadvány letöltése


 
Képkivágás3
Segédlet a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtéséhez – Komplex akadálymentesítés

 

Szerző: Palkovics Rozália, Pandula András, P. Farkas Zsuzsa, Pataki Máté, Prónay Beáta, Ruttkay-Miklián Ágota, Simonné Váradi Zsuzsanna, Szántai Károly, Szántó Tamás, Szuhaj Mihály, Zsilinszky Gyula

Kiadás éve: 2015

Kiadó: Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.

Kiadvány letöltése


Konferenciák, rendezvények, szabadidős programok – Útmutató az egyenlő esélyű hozzáférés biztosításának szakmai szempontjaihoz

A kiadvány frissített átdolgozott formában már nem került nyomtatott formában kiadásra, azonban most elektronikus verzióban közzé tesszük, hogy minél szélesebb körben jussanak hozzá az érdeklődők. A kézikönyv azoknak a közművelődési szakembereknek, intézmények, szervezeteknek nyújt gyakorlatias formában segítséget, akik konferenciákat, találkozókat, szakmai programokat, kulturális eseményeket vagy egyéb szabadidős programokat szeretnének mindenki számára hozzáférhetővé tenni és sérülésspecifikusan kívánják megtervezni, megszervezni az akadálymentesség biztosítását.

konferenciaszervezes_eeh_utmutato_2015_kep-page-001-1600x2259

 

Szerző: Kovács Zsuzsanna, Bödök Ilona, Farkasné Gönczi Rita, Hanák Petra, Simonics Benjámin

Kiadás éve: 2015

Kiadó: Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Kiadvány letöltése


Színházi előadások – Útmutató az egyenlő esélyű hozzáférés biztosításának szakmai szempontjaihoz

A kiadvány frissített átdolgozott formában már nem került nyomtatott formában kiadásra, azonban most elektronikus verzióban közzé tesszük, hogy minél szélesebb körben jussanak hozzá az érdeklődők. A kézikönyv azoknak a közművelődési szakembereknek, intézmények, szervezeteknek nyújt gyakorlatias formában segítséget, akik színházi előadást, kulturális eseményt szeretnének mindenki számára hozzáférhetővé tenni és sérülésspecifikusan kívánják megtervezni, megszervezni az akadálymentesség biztosítását.

szinhaz_eloadasok_eeh_utmutato_2015_kep-page-001-1600x2259

 

Szerző: Kovács Zsuzsanna, Bödök Ilona, Farkasné Gönczi Rita, Hanák Petra, Simonics Benjámin

Kiadás éve: 2015

Kiadó: Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Kiadvány letöltése