A honlap akadálymentességéről

Milyen kisegítő lehetőségeket tud használni?

Habár a honlap úgy készült, hogy önmagában is akadálymentesen használható, mégis sokak számára a legmegfelelőbb élmény akkor érhető el, ha az egyéni igényeinek megfelelően személyre szabja a honlap meglátogatására használt számítógépét, okostelefonját, táblagépét, illetve böngészőprogramját. Szinte mindegyik tartalmaz olyan beállítási lehetőségeket, amelyek segítségével például megváltoztathatja a honlap színeit, megnövelheti a betűk méretét, felnagyíthatja a képernyőt, felolvastathatja a honlap szövegét.
Az egyéni személyre szabáson túl jelnyelvi videókkal és könnyen érthető leírásokkal láttunk el főbb oldalakat, melyekre kattintva kinyithatja és megtekintés után bezárhatja az érintett részt.

A következő listában megtalálja néhány jellegzetes operációs rendszer, mobileszköz és böngészőprogram magyar nyelvű gyártói oldalát, ahol a különböző kisegítő lehetőségek beállításairól olvashat:

Operációs rendszerek, mobileszközök kisegítő lehetőségei
Böngészőprogramok kisegítő lehetőségei

Tudassa velünk, ha nehézségbe ütközik a honlap használata során

Folyamatosan arra törekszünk, hogy honlapunk akadálymentességét, használhatóságát tovább növeljük. Amennyiben Ön bármilyen akadálymentességi problémába ütközik, vagy egyéb észrevétele, javaslata van, akkor megköszönjük, ha az  e-mail címen jelzi felénk.

Hogyan készült?

Honlapunk az Egyetemes Tervezés elve, valamint a World Wide Web Konzorcium Web Akadálymentességi Kezdeményezésében (W3C WAI) foglalt legjobb gyakorlatok és szabványok mentén készült. Fejlesztése során a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.0- külső honlap szabvány irányelvei voltak a mérvadók.

Elkötelezettek vagyunk, hogy honlapunk akadálymentessége mindenkor megfeleljen a WCAG 2.0 szabvány AA szintjének, sőt bizonyos pontokon a legmagasabb, AAA szint teljesítési feltételeinek is eleget tegyen.