RRF-8.4.1-21-2022-00001

A Kormány a 226/2023. (VI. 8.) Korm. rendelettel 2023. július 15. napjától a Kormányzati Szoftverlicenc-gazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaságot jelölte ki a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervében megvalósuló, az önellátásra korlátozottan képes emberek biztonságát és életvédelmét szolgáló digitalizációs program megvalósítására.

A kedvezményezett neve:

  • Digitális Kormányzati Fejlesztési és Projektmenedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet
  • Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.

A fejlesztés tárgya, célja:

RRF-8.4.1-21-2022-00001 azonosító számú, az önellátásra korlátozottan képes emberek biztonságát és életvédelmét szolgáló digitalizációs projekt, amelynek célja, hogy az önellátásra korlátozottan képes emberek biztonságát és azok szociális szolgáltatásokkal való ellátását a formális szociális ellátórendszeren kívüli módozatok bevonásával, a családi és kontakt személy alapú segítség érdemi felhasználásával biztosítsa.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Az RRF-8.4.1.-21- 2022-00001 digitális idősgondozás projekt célja, hogy az önellátásra korlátozottan képes emberek biztonságát és azok szociális szolgáltatásokkal való ellátását a formális szociális ellátórendszeren kívüli módozatok bevonásával, a családi és kontakt személy alapú segítség érdemi felhasználásával biztosítsa.
A projekt célja az 65 évnél idősebb embereknek saját lakókörnyezetükben nyújtott új típusú alanyi jogon járó, jóléti szolgáltatási rendszer kialakítása, amely lehetővé teszi az otthonukban élőknek, hogy amennyiben egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt eseti jelleggel segítségre szorulnak, a nap 24 órájában működő diszpécserközpont szolgáltatásaival, gyors és hatékony segítséget kapjanak.
A digitális idősgondozás projekt megvalósítása során felállításra kerül a Felhasználók regisztrációját segítő felület és regisztrációs ügyfélszolgálat, valamint a segítségnyújtást koordináló diszpécser központ. Kiemelten fontos feladat a diszpécser központ felállításáért és üzemeltetéséért felelős szolgáltató pályáztatása, a központban dolgozó szakemberek megfelelő felkészítése, edukálása.

Az országos kiterjesztés és szolgáltatás kialakítás során másfél millió 65. életévét betöltött állampolgár számára elérhetővé válik a szolgáltatás. Az országos kiterjesztésű megoldásnak már elsősorban az automatizmusok beiktatásával bővített funkcionalitást szükséges tartalmaznia. Az értesítési központ intelligens automatizmusai elsődlegesen értesítik az előre megjelölt kapcsolatokat intézkedés kiváltását indukálva. További lépésként a diszpécser központ képzett szakemberei a segítségkérővel a kétirányú kommunikációra képes segélyhívó készüléken keresztül az előírt protokollt követve szóban egyeztetve, rövid időn belül felmérik és lehetőség szerint megoldják a problémát, szükség esetén harmadik fél bevonásával.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

A teljes projekt befejezési dátuma: 2025. december 31.

A szerződött támogatás összege:

105,246 mrd Ft

 

A projektről részletesebb információk a https://gondosora.hu/projekt-informaciok oldalon érhetők el.

RRF kedvezményezetti infóblokk (2)