Tisztelt Ügyfeleink!

A megváltozott munkaképességű személyek komplex minősítésének racionalizálásával a rehabilitációs hatóság keretein belül lehetővé vált, hogy mentorok segítsék a rászoruló, megváltozott munkaképességű személyek minél sikeresebb munkába állását. Bővebb információt a „ Rehabilitációs mentori tevékenység biztosítása” dokumentumban olvashat.

 

Ha Ön megváltozott munkaképességű személyek ellátásának megállapítására irányuló kérelmet szeretne benyújtani, úgy azt a lakóhelye szerint illetékes kormányhivatal rehabilitációs hatóságánál, vagy bármely kormányablakban megteheti.

Az ehhez szükséges nyomtatványokat és részletes tájékoztatókat megtalálja a kormányhivatal honlapján, és az

 

NSZI/Szakmai tevékenységek/Fogyatékosságügy/Rehabilitációs Szakmafejlesztési Iroda/Kapcsolódó fajlok oldalon

 

Amennyiben Ön rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, úgy kérelmét elektronikusan is benyújthatja, az alábbi linkre kattintva:

 

https://magyarorszag.hu

 

Juttatás, segély/megváltozott munkaképességű személyek ellátásai/

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben Ön megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személy és szeretne munkába állni, akkor az Érték Vagy! portálon is tud állást keresni, amelyet a www.ertekvagy.hu linkre kattintva tud megnyitni.

 

A Portál egy interneten elérhető rehabilitációs állásközvetítő oldal, ahol kifejezetten megváltozott munkaképességű személyeket kereső munkaadók vannak jelen, akik nyitottak az egészségkárosodással és fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatására.

 

Az Érték Vagy! portál célja, hogy „Hidat építsünk a megváltozott munkaképességű álláskeresők és az őket kereső foglalkoztatók közé”. A Portál Magyarország legnagyobb megváltozott munkaképességű személyeket tömörítő állásportáljaként ingyenes online álláskeresési eszközt jelenthet a Portálon regisztráló, állást kereső megváltozott munkaképességű/fogyatékossággal élő személyek számára. A Portál szolgáltatásiról az alábbi linken tájékozódhat.

 

A megváltozott munkaképességű felhasználóknak első lépésben regisztrálniuk kell, majd a regisztrációt követően személyre szabott álláslista, térképes megjelenés, illetve többféle szűrési lehetőség áll rendelkezésre a megfelelő álláslehetőség megtalálásához. A regisztrációhoz az alábbi útmutatók állnak rendelkezésére:

       írásos segédlet,

       videós segédlet.

 

Sokaknak okoz problémát a megfelelő önéletrajz elkészítése. Amennyiben Ön rehabilitációs ellátásban részesül és nincs együttműködési kötelezettsége, vagy rokkantsági ellátásban részesül, a lakóhelye szerint illetékes rehabilitációs hatóságnál szolgáltatáskérőként kérheti nyilvántartásba vételét. A rehabilitációs hatóság a rehabilitációs szolgáltatást kérő személyt nyilvántartásba veszi és részére foglalkozási rehabilitációs szolgáltatást biztosít, ha a szolgáltatást kérő vállalja a foglalkozási rehabilitációs szolgáltatás igénybevétele során a rehabilitációs hatósággal történő együttműködést. Szolgáltatáskérőként a foglalkozási rehabilitációs ügyintéző segít Önnek az önéletrajz elkészítésében, tájékoztatást, tanácsot ad, hogy minél sikeresebb legyen az álláskeresés.

 

Az Érték Vagy! portálon az önéletrajz adatbázisban való részvétel lehetősége is segítséget nyújthat Önnek, ugyanis a regisztráció során Ön, mint felhasználó engedélyezheti, hogy az állásajánlatot benyújtó munkaadók rátalálhassanak Önre, mivel az engedélyével publikussá válik a profilja.

Emellett ajánljuk szíves figyelmébe az Érték Vagy! Térképet, amelyen megtekintheti, hogy a lakóhelye közelében milyen rehabilitációs szolgáltatást nyújtó szervezetektől kérhet segítséget, illetve milyen, kifejezetten MMK személyeket foglalkoztató akkreditált és fejlesztő foglalkoztató munkaadók érhetők el, akiket érdemes lehet felkeresnie az elhelyezkedés érdekében. 

 

Sikeres böngészést kíván Önnek az NSZI Rehabilitációs Szakmafejlesztési Irodája!

  Kapcsolódó fájlok

  • A rehabilitálhatóság minősítésének foglalkozási és szociális szempontjai, valamint ezek értékelése

  • Tájékoztató a Kormányhivatalok keretein belül rehabilitációs mentori tevékenység biztosításáról