Sikeresen zárult a többéves projekt

Dr. Tóth Tibor, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a csaknem 17 milliárd forintos, Eu-s forrásból finanszírozott projekt a megváltozott munkaképességű emberek munkához való hozzásegítését hívatott támogatni. Ennek keretében az intézet munkatársai személyes szolgáltatások által segítették az érintettek munkára kész állapotának elérését vagy munkahelymegtartását, illetve elősegítették az MKK-s álláskeresők és munkaadók kapcsolatteremtését, továbbá utóbbiaknak széleskörű tájékoztatást adtak az ilyen típusú foglalkoztatás előnyeiről és lehetőségeiről. Ahogy Dr. Tóth Tibor mondta, a projekt keretében számos fejlesztés is megvalósult. Munkatársaink többek között kiadványban gyűjtötték össze azokat a foglalkoztatási jógyakorlatokat, amelyek a munkaadók szemléletformálásában segítenek, aktív közösségi médiahasználatot vezettek be, ezen kívül mentori és oktatási segédanyagok készültek, és országos, rehabilitációs állásbörzéket is szerveztek.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a projekt keretében működtetett Érték vagy! elnevezésű portál sikerességét emelte ki és gratulált az eredményhez. A portálon jelenleg 5300 álláskereső és 700 munkáltató találhat egymásra. Fülöp Attila hozzátette, a kormány azon törekvésének köszönhetően, hogy mindenkinek adjanak ás találjanak munkát, a fogyatékosság területén 150 %-kal bővült a foglalkoztatás. Mint mondta, nem azt nézik, mi nincs, hanem azt, hogy kinek milyen munkavégző képessége maradt meg és azt hol lehet kamatoztatni.

A zárókonferencián – amelyen Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója is részt vett – Régi Viktória irodavezető a Lehetőségek a foglalkozási rehabilitációban címmel tartott előadást, az 1.1.1 projekt tevékenységét Daczi Péter projektmenedzser mutatta be, míg a pénzügyi eredményekről Radics-Katona Beáta pénzügyi vezető, a szakmai eredményekről pedig Szűcs Dániel szakmai vezető beszélt.

IMG_0525
IMG_0526
IMG_0527
IMG_0528
IMG_0531
IMG_0533
IMG_0534
IMG_0532