Rehabilitációs hatósági vezetői értekezletet tartottunk

Rehabilitációs hatósági vezetői értekezletet tartott a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet.
A konferenciára csaknem harminc főosztályvezetőt, illetve osztályvezetőt hívtunk meg a fővárosi és a megyei kormányhivatalok illetékes szervezeti egységeitől.

Dr. Tóth Tibor, az NSZI főigazgatója köszöntötte a meghívottakat: nyitóbeszédében röviden bemutatta az intézet működését, és megköszönte az eddigi együttműködést, amelyről már az elmúlt egy évben is kiderült, hogy sikeres és előremutató. Kiemelte, hogy a kormányhivatalok és az EFOP111 projekt közös munkájának eredményeképpen hat év alatt közel 20.000 megváltozott munkaképességű személyt vontak be a programba, és közülük majdnem 15.000-en tudtak már munkát vállalni a foglalkozási rehabilitációs segítséggel.

Az értekezletre előadóként meghívtuk az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint a rehabilitációs hatósági feladatellátás tekintetében szakmai irányító minisztérium Támogatási és Foglalkozási Rehabilitációs Főosztályának vezetőjét, Gerencsér Balázst és Holod Patrik Gergő szociálpolitikai szakreferenst.  A Magyar Államkincstártól dr. Kása Karolina, a Szociális Ellátások Főosztályának – a joszabály alapján a rehabilitációs hatóságok által kötelezően használandó informatikai rendszer működtetéséért felelős főosztály - vezetője és Bedzsó Krisztina rendszerszervező érkezett szakmai előadóként.

A konferencia célja az volt, hogy a szakemberek még jobban megismerjék az NSZI-t, a szakmai aktualitásokat, valamint a Rehabilitációs Szakmafejlesztési Iroda programját. Intézetünknek ugyanis kiemelt feladata a rehabilitációs szakterületen belüli, a kormányhivatalok közötti egységes jogértelmezés elősegítése és kialakítása.