Vezérfonal került fel honlapunkra autizmus témában

Az első kiadvány a MONTÁZS projektben készült, amely a Szakmai protokoll az autizmus spektrum zavar felismeréséhez és pszichiátriai ellátásához felnőttkorban c. könyv melléklete.

Célja, hogy támpontokat adjon autizmus diagnózis felállításához klinikusoknak olyan felnőttek esetében, akiknél nem áll fenn az értelmi fejlődés zavara. Jól használható útmutató, mely segít az információk összegyűjtésében és rendszerezésében. A kötet fordítói: Dr. Komoróczy Eszter és Dr. Szuromi Bálint. 

Az „Útlevél” autista fiatalok társas és kommunikációs szükségleteinek megosztásához ad kézzelfogható segítségeket, amelyek különösen fontosak számukra új helyzetekben, illetve ismeretlen személyekkel való érintkezés során. A kiadvány fordítását a National Autistic Society (UK) engedélyével a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai intézet munkatársai készítették: Gáspár Nóra, Katona Krisztina, Kiss Nikoletta, Német-Mikes Andrea.

Mindkét kiadvány online érhető el az alábbi linken: https://nszi.hu/kiadvanyaink/kiadvanyok-kisfilmek/autizmus-temaju-szakmai-cikkek-kiadvanyok-publikalasa-modszertanok-adaptalasa