Szeretetre hangolva

A rendezvényt Farkas Péter, az NSZI Gondoskodás című folyóiratának főszerkesztője nyitotta meg, majd adta át a szót a szakmai előadóknak.

Domszky András, intézünk nyugalmazott főigazgató-helyettese A törvényhez sem vezetett királyi út címmel tartott előadást. Az ő gondolatait Sidlovics Ferenc, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője folytatta pillanatképekkel a gyermekvédelmi törvény elmúlt 25 évéről. Mint mondta, a legfontosabb üzenet, amit szeretne átadni, hogy az érintett szülők merjenek támogatást kérni, mert a problémákra van segítség, azok nem vonnak szankciókat maguk után.

Farkas Péter a szeretet témakörében többet között arra kereste a választ, hogy Mit adott a kereszténység Európának, és Jézus néhány tanítására, illetve a család fontosságára hívta fel a figyelmet az ünnepek közeledtének alkalmából.

Bogár László közgazdász Történelmi háttérkép – A szakralitástól a modernitáson át a globalitásig című könyvét mutatta be a közönségnek és a kollégium tagjainak, Molnár Attila Károly eszmetörténész pedig a Századvég Kiadótól hozott 11 érdekes olvasmányt – Vallásosság, Önkéntesség, Századvég riport, Pajzs és kard, Trianon után, Jurisztokrácia, Ki mit konzerválna, A gender, Csaknem tökéletes bűnös, Az áldozatkultúra sikertörténete és A nagy téveszme címekkel.

Az előadás-sorozatot az NSZI pályázati igazgatójának, Szilaj Zsoltnak a beszámolója zárta az igazgatóság munkájáról, céljairól. 

IMG_9160
IMG_9175 (1)
IMG_9165
IMG_9180 (1)
IMG_9152 (1)
IMG_9150 (1)
IMG_9144 (1)
IMG_9143 (1)
IMG_9178 (1)
IMG_9171 (1)