Gondoskodás, lelkiség és vezetés

A konferencia nyitónapján többek között Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, S.E.R. dr. Veres András nagykancellár, győri megyéspüspök, dr. Kuminetz Géza rektor, dr. Birher Nándor, a PPKE BTK dékánja, dr. Tóth Tibor főigazgató osztották meg gondolataikat a gondoskodáspolitika szerepéről, jelentőségéről.

A második napon hat szekcióban járták körül a terület legfontosabb tudományos és szakmai, gyakorlati kérdéseit. A Gondoskodáspolitika szekcióban dr. Tóth Tibor főigazgató vezetésével, munkatársaink előadásában olyan témákról tudhattak meg többet az érdeklődők, amelyek az NSZI szakmai tevékenységi körét érintik. Köszönjük Győri-Dani Lajosnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnökének és dr. Iván Kristófnak, a PPKE ITK egyetemi docensének, hogy előadásukkal megtisztelték szekciónkat.

A konferenciához csatlakozott többek között az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Milton Friedman Egyetem és az Universitat Freiburg is, emellett az előadók között üdvözölhettük többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Veszprémi Érseki Főiskola, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Szeretetszolgálat, a Pécsi Tudományegyetem, az Universitat Passau és az Universitat Witten/Herdecke képviselőit is.

 

Galéria (16 kép)