Az észlelő- és a jelzőrendszerekről tanácskoztak

Szakmai konferenciát szervezett az észlelő- és a jelzőrendszerek hatékony működése érdekében a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet. A különböző ágazatok képviselői lehetőséget kaptak arra, hogy a gyermekek és a felnőttek veszélyeztetett élethelyzetére közösen nyújtsanak eredményesebb megoldásokat.

 

A rendezvényt Bajkó Balázs, az NSZI Főigazgatói Kabinetének projekt-koordinátora nyitotta meg, majd dr. Andráczi-Tóth Veronika, a Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának vezetője köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte a téma fontosságát, és örömét fejezte ki a jelentős érdeklődés láttán.

A konferencia plenáris részén előadást tartott dr. Pátri László Baranya megyei házi gyermekorvos Észlelő- jelzőrendszer: az első vonalban címmel, majd Buda Helga c. r. alezredes gyermekvédelmi főelőadó Észlelő- és jelzőrendszer a büntetőeljárásban címmel, illetve Erdős Eszter, a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon intézményvezető Észlelés, jelzés, együttműködés és hivatástudat címmel.

Később a részvevők három szekcióban – hatósági, egészségügyi, oktatási/szociológiai - folytatták a munkát. A szekciók az interprofesszinalitás jegyében lehetőséget biztosítottak a különböző ágazatok képviselőinek arra, hogy a gyermekek és a felnőttek veszélyeztetett élethelyzetére közösen nyújtsanak eredményesebb megoldásokat.

Az EFOP-1.9.4-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „A szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása” című kiemelt projekt keretében vállalt feladatunk, hogy a felállt ágazatközi munkacsoport tagjainak szakmai gondolatait széles körben ismertessük, elindítva az észlelő- és jelzőrendszer tevékenységének eredményesebbé tételét országos szinten.

 

Galéria (4 kép)