Múzeumok Inkluzívan együttműködés

Az ágazatközi együttműködés célja a múzeumokkörében kialakult jógyakorlatok gyűjtése, szakmai konferenciák szervezése és kiadványok készítése.
Dr. Tóth Tibor, az NSZI főigazgatója a megállapodás ünnepélyes aláírása során elmondta: az NSZI minden szakmai segítséget megad abban, hogy a Múzeum egy akadálymentes, a fizikai és értelmi fogyatékos emberek által látogatható és befogadható környezetet és kulturális élményt nyújthasson. A közös munka már elkezdődött, bízunk benne, hogy hamarosan konkrét eredményei lesznek.


L. Simon László, az MNM főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az intézmény elkötelezett az akadálymentesítés ügye iránt, bízik benne, hogy hamarosan minden látogató egyenlő esélyekkel látogathatja a kiállításokat a Nemzeti Múzeumban és tagintézményeiben. Az állandó kiállításuk megújítását kifejezetten az egyenlő hozzáférés szempontjainak figyelembevételével tervezik
Munkatársaink múzeumi szakemberek számára interaktív előadásokkal készülnek a Múzeumok majálisa programsorozatra, illetve elindult a kiadványsorozat alapozó anyagának összeállítása is a két intézmény szakembereinek együttműködésében.

Image
Image (1)
Image (2)
Image (3)
Image (4)